מהי האינטגרציה המבנית של ד”ר רולף (רולפינג)?
ד”ר איידה רולף (1979 – 1896) הייתה מדענית מהשורה הראשונה בתחום הביוכימיה, ובין השאר הייתה האישה הראשונה שהייתה חברה מן המניין במכון רוקפלר ופרסמה עשרות מאמרים בעיתונים החשובים ביותר בתחום. מתוך עניין אישי ולאור העובדה שלא היו באותה תקופה לרפואה פתרונות בנושא של כאבים, ובמיוחד כאבים מתמשכים, היא חקרה בעצמה גישות טיפול רבות ביניהן טכניקת אלכסנדר, יוגה ואוסטיאופתיה מתוך למידת השיטות היא יישמה אותן על מטופלים רבים ואכן אצל חלקם חלה הטבה דרך היוגה, אלא שהיא הבחינה שלמרות ההטבה הזמנית שמטופלים חוו, ההטבה לא החזיקה לאורך זמן!
באחד מניסיונותיה לטפל בעזרת האוסטיאופתיה, היא חוותה תופעה שיכלה לפענח אותה רק בזכות שהייתה ביוכימאית וגאונה! (למה גאונה תשאלו? כי במקביל ללימודי האוסטיאופתיה באופן פרטי, למדה גם פיזיקה גרעינית בז’נבה, ובאותו זמן גם למדה הומאופתיה, אז אתם מתחילים להבין את התמונה).
מה שהיא חוותה היה שהכאב שאיתו הגיעה המטופל – כאב מתמשך, נעלם תוך כדי תהליך ההכנה למניפולציה האוסתיאופטית, כלומר ללא שום מניפולציה. ההבנה שלה הייתה שהריכוך שיצרה באזור המיס הידבקויות של מעטפת השריר (הפאשיה) אשר כתוצאה מזה התארך והפסיק למשוך את שתי החוליות אחת אל השנייה באופן שיצר את הבלט שלחץ על העצב. כך הדיסק שבין החוליות יכול היה לחזור מעט חזרה למקום ולא ללחוץ על העצב!
אתם צריכים להבין שזו הייתה תקופה שאף אחד לא ידע מה המשמעות של הפאשיה ומה אפשר לעשות איתה, הפאשיה נחשבה (עד לא מזמן) ל disposal – משמע חותכים זורקים, זה לפחות מבחינת המנתחים!
אתם צריכים להבין שכמעט כל השיטות העוסקות היום בפתיחה או באיזו שהיא עבודה על הפאשיה, לא היו מגיעות לעולם ללא הגילוי הראשוני של ד”ר רולף שאומר שלחץ שמייצר חום על אזור שיש בו הידבקויות של כפלי הפאשיה – ממיס את הדבק שהדביק את הכפלים האלה ומאפשר ע”י תנועה רכה למשוך את הכפלים ולהאריך מחדש את הפאשיה לאורך המקורי שלה – מה שנותן כעת לשריר את האורך המקורי שלו במצב מנוחה!
זה היה הגילוי הראשון שלה שהוביל לשיטה המדהימה שפיתחה משם בגאונות לא פחותה:
זוכרים שהיא כבר ראתה שיפורים והורדת כאב ע”י היוגה, האוסטיאופתיה, שיטת אלכסנדר ועוד, אבל היא גם חוותה שבד”כ זה לא מחזיק לאורך זמן!
ברגע שהבינה את הגילוי הראשון שניתן להחזיר אורך שהתקצר, היא כפיזיקאית, הגדירה את היציבה האופטימאלית של אדם בשדה הגרביטציה, הוסיפה על זה את התנועה הנכונה בהקשר זה כלומר זו שיכולה להיעשות במינימום מאמץ ומקסימום תמיכה של האדמה.
כדי להביא בן אדם שכבר סובל מכאבים בגלל יציבה ותנועה לא נכונות – היא פיתחה סדרת טיפולים אשר בו זמנית גם יוצרת אפשור תנועה חדשה ע”י פתיחת הידבקויות הפאשיה וגם מלמדת את המטופל כיצד להשתמש נכון במערכת שלו – היכן ציר האמצע שלו נמצא, מהם המישורים החוצים של הרגליים ומהו איזון נכון של האגן ומעל הכל מהו התפקוד הנכון של שריר האיליופסואס!
סדרת הטיפולים הזו נקראת אינטגרציה מבנית, במכון רולף שהוא אחד מבתי הספר הרבים המלמדים את השיטה, אימצו את השם רולפינג ורשמו אותו כשם רשום של השיטה ששייך להם.
כאן בישראל רוב המטפלים הוותיקים למדו בגילדה לאינטגרציה מבנית שזה היה הגוף הראשון שהחל ללמד את השיטה תחת הדרכתה של ד”ר רולף ובה היו שני המורים היחידים שאותם ממש הכשירה ללמד – אמט הטצ’יסון ופיטר מלכיאור עליהם השלום.
פיטר הגיע לארץ פעמיים (1996 ו 2004) ולימד אותנו גם את סדרת עשרת הטיפולים וגם את הסדרה המתקדמת בת חמשת הטיפולים.
עוד לפני פיטר, הגיע לארץ בשנת 1989 ד”ר אד מופין – אחד מתלמידיה הראשונים של רולף, אשר עמד בראש מכון IPSB שנים רבות. אד הכשיר אותנו כאן לראשונה בשיטה המופלאה הזו כחלק מהחזון שלו לייצר כאן מוקד ליצירת איזון אזורי שישפיע על הסביבה הקרובה לכיוון של יותר איזון